Pieter Lesage

Linkedin

Actief als professioneel vormgever sinds 1988.

Mijn loopbaan is bepaald door leergierigheid.

Die leergierigheid kenmerkt eerst mijn studieloopbaan. Begonnen en geslaagd voor een eerste jaar industrieel ingenieur, voelde ik een grote behoefte aan een bredere studie. Met toestemming van mijn vader begon ik aan sociale wetenschappen aan de KULeuven om dan af te studeren als licenciaat in de Communicatiewetenschappen. Mijn thesis was gemaakt op een Apple Macintosh, ik had daar grondig de mogelijkheden van uitgespit en door de Macrevolutie in de grafische sector kreeg ik plots de kans om te starten als vormgever. Die greep ik. En het voelde geweldig: elke dag nieuwe dingen leren en maken, met technische- én communicatie-uitdagingen.
 
In het midden van de jaren negentig, kreeg ik opnieuw zo'n kans om te surfen op de opkomst van een nieuwe technische revolutie: websites. Bij Riverland Next Generation in Brussel was ik bij de eerste generatie webdesigners in België met sites voor banken en grote instellingen. Nadien ging ik werken voor designbureaus in Antwerpen: Imagebuilding (printcommunicatie) en iMotion (multimedia). Ook hier weer: elke dag nieuwe dingen leren en maken, met technische- én communicatie-uitdagingen.
 
Ik wilde terug naar mijn bakermat Leuven en sinds 2001 werk ik op mijn eentje als zaakvoerder van Imaginist, al is dat vaak in intense samenwerking met andere professionals zoals redacteurs, marketeers, programmeurs en drukkers.
Nieuwe technologiën en technieken blijf ik omarmen. Met content management systemen (CMS) als Drupal en later Wordpress  ben ik verantwoordelijk voor websites in binnen- en buitenland. En met 3D-modelleren en 3D-printen smaak ik het plezier om direct nieuwe dingen te scheppen. Wauw.
 

Klare communicatie die direct raak is, daar wil ik aan bijdragen. Technologie is daarbij ondersteunend.
De uitdaging is nog steeds: oog voor detail met zicht op het geheel.